Nye israelske bosættelser

I juletiden synger mange med på salmen om jesusbarnet fra Betlehem.

I år kan det ikke undgås, at tankerne samtidig falder på Israels fjendtlige optrapning af konflikten med deres nabo, Palæstina.

Israels regering har i ugen op til jul fastlagt rammerne for flere tusinde nye bosættelsesenheder på Vestbredden, herunder Øst-Jerusalem.

Beslutningerne kommer oven i de tusinder af nye bosættelsesenheder, som Israels regering proklamerede 30. november som reaktion på afstemningen i FN om Palæstinas status i FN´s Generalforsamling Det er samtidig godt en måned inden det israelske parlamentsvalg den 22. januar 2013.

Det er uacceptabelt, at den nuværende israelske regering igen ignorerer international lov og ret.

De fortsatte beslutninger om nye bosættelser på Vestbredden, herunder Øst-Jerusalem, er i direkte modstrid med verdenssamfundets retsopfattelse. Bosættelsesbeslutningerne underminerer troen på Israels ønske om at forhandle om fred.

Alle demokratiske lande må rejse krav overfor Israel om stop for nye bosættelser, og en start på at tilbagetrække de tæt på 500.000 bosættere, som bor på palæstinensisk land.

Mit fromme juleønske skal være, at Israel i det nye år indser at fredens og forhandlingens vej er bedst både for Israel og Palæstina. 

| Emneord: