Legos lave løn

Enhedslisten kritiserer Lego for lave lønninger i Tyskland

Lørdag formiddag vil ansatte fra Tysklands Legoland parker møde op i Billund for at protestere over deres løn- og arbejdsforhold. De tyske ansatte klager over lønninger på ned til otte euro (60 kr.) i timen. De er samtidig utilfredse over, at Legoland i Tyskland afviser at indgå i forhandlinger om en overenskomst for de ansatte.

Christian Juhl, Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører udtaler:
- Det er uanstændigt at Legoland Tyskland ikke ønsker at forhandle med fagforeningen om en overenskomst for deres ansatte. Det bør den danske del af koncernen drage omsorg for sker.

- Det er pinligt, at lønnen i Legoland Tyskland er så lav, at de ansatte er nødt til at modtage socialhjælp fra kommunen ved siden af, for at kunne klare sig.

- De tyske Legoland-arbejdere bør have fuld støtte fra danske arbejdere og vores fagforeninger til deres krav om en overenskomst. Ikke mindst når en af Danmarks rigeste familier, Kirk-familien er medejer af virksomheden. Overenskomst og retten til at forhandle løn- og arbejdsforhold bør være en menneskeret for alle arbejdere kloden over.

Christian Juhl, der er tidligere formand for 3F i Silkeborg, tager i morgen lørdag til Billund for at støtte de tyske Legoland-arbejderes protest

 

| Emneord: