Blokaden mod Gaza skal ophæves


I en nylig offentliggjort rapport frygter FN for Gazas fremtid. Området kan om få år være ganske ubeboelig.  Efter 3 krige indenfor 6 år, en blokade fra Israel i 8 år og 40 pct. arbejdsløshed ser alt ganske håbløst ud. Virksomheder er ikke genoprettet, boliger ikke genopbygget, infrastrukturen ligger i ruiner og vand- & spildevandsystemer ikke renoveret. Fn forlanger at Israels blokade ophæves, så Gaza igen kan blive beboelig.

Det er uhyrlige forhold, der hersker i Palæstina. Helt galt er det i Gaza, som er så hårdt ramt efter bl.a. den sidste krig i 2014. Israel gør ikke noget, selvom de har forårsaget de store krigsskader i kraft af de massive bombardementer.

Ingen i verden omkring gør noget. Alle politiske ledere taler udenom – i stedet for at forlange blokaden ophævet og genopbygningen igangsat.

Vi har rigeligt med flygtninge i verden. Vi har ikke brug for at også de 1,5 mill. palæstinensere skal tvinges på flugt. Derfor skal landene handle – også den danske regering.

For at inspirere den danske udenrigsminister til at handle, har jeg sendt Kristian Jensen FN-rapporten og en række spørgsmål.

Spørgsmål til udenrigsminister Kristian Jensen
A): Er ministeren enig med FN i, at Gaza kan ende med at være ubeboelig i 2020, hvis den nuværende økonomiske udvikling fortsætter, jf. ny rapport fra UNCTAD (Report on UNCTAD assistance to the Palestinian people: Developments in the economy of the Occupied Palestinian Territory)?

B): Hvad kan Danmark og andre lande gøre for at modvirke denne udvikling ?

C): Er ministeren enig i, at genopbygningen af Gaza går alt for langsomt ?

D): Hvordan kan Danmark fremme, at der sker en hurtigere genopbygning i Gaza ?

E): Er ministeren enig med FN enig i at blokaden mod FN bør ophæves ?

F): Hvad mener ministeren om Israels tilbageholdelse af skat, som er opkrævet for Palæstina, men ikke videresendt til de palæstinensiske autoriteter ?

FN rapport og omtale
http://unctad.org/en/PublicationsLibrary/tdb62d3_en.pdf
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=51770#
http://unctad.org/en/Pages/PressRelease.aspx?OriginalVersionID=261

Læs også

http://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/fn-rapport-gaza-kan-vaere-helt-u...

 

| Emneord: