Israel konfiskerer danske solpaneler på Vestbredden

Folkekirkens Nødhjælp er alarmeret over den israelske hærs konfiskering af fem solpaneler.Panelerne er finansieret af blandt andet Danmark, i to beduinlandsbyer i ørkenområdet syd for Hebron på den besatte palæstinensiske Vestbred.Beboerne i landsbyerne Jinba og Halaweh blev varslet om de forestående nedrivninger dagen før. Derfor nåede de at demontere 15 solpaneler og bringe dem i sikkerhed, inden israelske soldater rykkede ind tidligt onsdag morgen. De sidste fem paneler blev konfiskeret. Solpanelerne er sat op af Folkekirkens Nødhjælp i samarbejde med den lokale organisation ARIJ og finansieret af bl.a. Danida.
98 familier i fem områder omkring Betlehem og Hebron – i alt omkring 3000 personer – er blevet tilsluttet rækken af solpanel-systemer, der giver dem elektricitet til deres daglige forbrug. Herudover har hver familie fået et køleskab og en smørkværn og er hermed blevet i stand til at producere og opbevare ost, yoghurt og smør fra mælken fra deres får, der er deres eneste indtægtskilde.
Det fortæller GlobalNyt mandag.

Der er tale om 3000 fattige mennesker i fattige beduinsamfund ved Betlehem og Hebron. Det er ganske uacceptabelt, at israelsk militær nedriver familiernes hjem og ødelægger den dansk-finansierede hjælp.
Der er ikke nogen acceptabel forklaring på israelernes handlinger. De overtræder groft den humanitære folkeret, og Danmark og det internationale samfund bør reagere kontant på israelernes overgreb.
Jeg opfordrer derfor den danske udenrigsminister til at sende en klage til den israelske regering over deres overgreb på beduinerne.

GlobalNyt: https://globalnyt.dk/node/3991

 

| Emneord: