Frigiv arresteret dansker

Israelsk militær har arresteret den danske statsborger Mikkel Grüner ombord på skibet MS KårsteinDet skete, da det befandt sig 49 sømil fra Gaza. Skibet var på vej til Gaza med bl.a. medicin. Den israelske hær har bekræftet, at de har standset skibet og overført det til det israelske havn i Ashdod.

Det er i strid med international lov og søret at opbringe et skib i internationalt farvand og at arrestere danske og norske statsborgere på et skib i internationalt farvand.

Jeg har henvendt mig til den danske udenrigsminister Anders Samuelsen. Han må kræve, at Israel øjeblikkeligt stopper det, som bedst kan kaldes en kapring i internationalt farvand.

Det er helt uacceptabelt at fredelige aktivister som protesterer mod Israels brutale og ulovlige blokade bliver arresteret.

Jeg forventer, at den danske regering siger tydeligt fra overfor Israel.Aktivisterne har en legitim ret til at protestere mod en ulovlig blokade og Mikkel Grüner og de øvrige tilbageholdte, sammen med skibet, må straks frigives.

Enhedslisten giver sin fulde solidaritet til palæstinensere, som lider under den israelsk besættelse af Vestbredden og blokade af Gaza.

| Emneord: