Klar tale om Israels undertrykkelse

FN udtaler sig klart og afbalanceret om kvinders forhold i de besatte dele af Palæstina

Danmarks støtte til en FN-resolution om forholdene for palæstinensiske kvinder i den besatte del af Palæstina har bragt ordførere fra den blå side helt op i det røde felt. Danmark burde ikke have stemt for resolutionen, mener både Venstre og Nye Borgerlige, efter at Dansk Folkepartis Søren Espersen mandag rettede en skarp kritik af den danske støtte til resolutionen. (Berlingske 31.7.2019)

Det nærmer sig fake news (usandhed) - når Søren Espersen tordner imod FN-resolutionen for at ".Israel er det eneste land i verden, som overtræder kvinders rettigheder". Citatet viser, at han ikke har læst FN-resolutionen, før han udtalte sig på Twitter.

Den afbalancerede resolutionen fra FNs Økonomiske og Sociale råd handler specifikt om rettigheder for kvinder og piger i de israelsk besatte områder af Palæstina, og hvordan man kan understøtte dem. Det vil i den sammenhæng være ganske påfaldende ikke at fastslå, at Israels besættelse har afgørende betydning for palæstinensiske kvinders forhold og muligheder for ligestilling i det palæstinensiske samfund. Kvindeundertrykkelse i det israelske samfund nævnes ikke med et ord i resolutionen.

Søren Espersen prøver med sine påstande at tale sig væk fra de reelle problemer, der følger i kølvandet på Israels besættelse af dele af Palæstina, ved at ville tale om alle mulige andre lande. Der er ikke noget nyt i, at Søren Espersen pr. refleks protesterer mod, at Israel gøres ansvarlig for forholdene i de besatte områder. Men det er politisk pinligt, at Michael Aastrup Jensen (V) og Nye Borgerlige nu hoppet på samme vogn.

Den danske stemmeafgivelse holder sig indenfor både de beslutninger, som Folketinget har vedtaget om Israel/Palæstina konflikten, og indenfor Danmarks Udviklingspolitiske og Humanitære Strategi der blev vedtaget i 2017 – med DFs stemmer. Jeg kan varmt anbefale interesserede i Israel/Palæstina spørgsmålet at læse den 4 sider lange udtalelse, der desværre kun findes på engelsk.

FNs resolution

 

| Emneord: