Hvordan skal vi hjælpe ?

Dansk Folkepartis politik øger flygtningepresset

Det er ikke mærkeligt, at mennesker i Afrika og Asien søger at finde et bedre liv, skrev Eli Jacobi Nielsen, der er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Faxe byråd (Dagbladet 24. juli)

Han skriver, at flygtninge prøver at komme over Middelhavet, som et bevidst forsøg på at bringe sig i havsnød, for derved at forpligte EU eller andre til at redde sig. Jeg tror ikke at Eli Jacobi Nielsen ville udtrykke sig så kynisk, hvis han havde mødt disse mennesker, der med livet som indsats prøver at finde en mulighed for sig og sin familie.

Han lægger op til, at al støtte til flygtninge skal løses der hvor fattigdommen er. Det kan der være meget fornuft i.

Men hvorfor stemmer Dansk Folkeparti så konsekvent imod udviklingsbistanden, der kan være med til at sørge for gode og trygge samfund, der hvor mennesker bor ?

Hvordan kan det være, at Dansk Folkeparti de sidste 4 år har støttet en nettonedskæring på udviklingsbistanden på mere end 2,5 mia. kr. pr. år ?

Hvorfor stemmer Dansk Folkeparti igen og igen imod hjælpen til FN, så der kan blive tålelige forhold i de flygtningelejre, hvor de fleste flygtninge opholder sig, mens kriser, krige og sult gør det umuligt at leve i deres eget land eller lokale område ? FN har i øjeblikket kun 60 pct af pengene til de mest nødtørftige.

Hvordan kan det være, at Dansk Folkeparti støtter et stop for at Danmark tager en lille del af de mest udsatte af flygtningene i lejrene, udvalgt af FN ?

Hvordan kan det være, at Dansk Folkeparti på denne måde systematisk er med til at øge antallet af flygtninge, der har brug for hjælp, og som derfor søger et bedre liv, bl.a. i Danmark ?

| Emneord: