Giv freden en chance i Palæstina

For en måned siden indgik de to palæstinensiske partier Fatah og Hamas en forsoningsaftale med henblik på at sikre en fælles fremtid for Palæstina.

 

Efter sidste valg har Hamas haft magten i Gaza og Fatah magten på Vestbredden.

Israel forsøge at forpurre aftalen, som de gjorde da Fatah og Hamas lavede aftale efter valget i 2006. Dengang fik USA og Israel fik skudt aftalen i sænk.

Det må ikke ske denne gang. Freden i Mellemøsten skal have en chance.

Israels manglende forhandlingsvilje er demonstreret et utal af gange.

Overgrebet på Gaza december 2008 er det sidste eksempel på Israels manglende vilje til fred.

Det internationale samfund har heldigvis i tiltagende omfang taget afstand fra de israelske krigsforbrydelser mod palæstinenserne.

Til september satser palæstinenserne pÃ¥, at FNs generalforsamling anerkender Palæstina som en selvstændig stat – og én gang for alle markere overfor Israel, at der skal være fred i Mellemøsten – og at Israel  og Palæstina skal leve fredeligt sammen som naboer.

Det har været meget uklart, hvor den danske regering står i forhold til dette spørgsmål. Oppositionen i Danmark - - d.v.s. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten har meldt ud, at de vil støtte Palæstina som selvstændig stat.

Grænserne fra 1967 skal danne udgangspunkt for denne løsning. Det indebærer, at den israelernes apartheid-mur skal rives ned, at de ulovlige bosættelser på Vestbredden skal nedlægges, og at Østjerusalem skal anerkendes som hovedstad for den palæstinensiske stat.