Slingrekurs i Ukraine

Der er fodbold-EM i Ukraine.

Landet har forfærdelig ondt i menneskerettighederne. Det autoritære regime har bl. a. fængslet og angiveligt mishandlet den tidligere præsident Julia Timosjenko.

Den danske regering ved ikke rigtig, om de skal boykotte fodboldkampene, eller de skal tage afsted.

Sportsministeren, den radikale Uffe Elb√¶k har bestilt en tilskuerpladser, men ved ikke rigtig om han skal tage afsted. Han vil helst ikke blande politik og sport sammen. Men uanset hvad han g√łr er det politisk.

Han og statsminister Helle Thorning Schmidt vil vente og se, om der kommer en fælles holdning fra EU. De er tilsyneladende i ligeså stor slingrekurs, som V og K var ved OL i Kina.

Tag nu stilling, kære regering. Vi har valgt jer, for at have klare holdninger. Det er desuden den eneste mulighed, I har for at påvirke EU kollegerne.

Hvis jeg var jer, ville jeg blive hjemme og sende besked til Ukraine om at Danmark finder forholdene uacceptable - og at vi forventer snarlige forbedringer.

Hvis I alligevel tager afsted, b√łr det ske med en klar besked til regimet om Danmarks holdning - og ikke som holdningsl√łse tilskuere til kampene.