Vestager mistænkeliggør arbejdsløse

For omkring 151.000 personer kan det ikke betale sig at arbejde.

De kan det ikke, fordi gevinsten ved at arbejde at være mindre end 2000 kroner om måneden. Og af dem er der 58.000 personer, der får 1000 kroner mindre om måneden, hvis de er på overførelsesindkomster frem for at have et arbejde. Sådan lød det onsdag morgen fra Økonomiministeriet.

Ved at offentliggøre den slags undersøgelser antyder Økonomiminister Margrethe Vestager, at årsagen til den store arbejdsløshed skulle være, at arbejdsløse ikke gider arbejde.

Let og elegant trækkes opmærksomheden bort fra, at der ikke er arbejde at søge. Og bort fra, at Vestager & Co ikke formår at skabe de nødvendige nye arbejdspladser.

Hver gang der er et nyt job, er der 8-10 ansøgere.

Tusindvis af arbejdsløse står overfor at miste hele eksistensgrundlaget, når de mister retten til dagpenge i deres a-kasse.

Det er et gammelt borgerligt trick at give arbejdsløse skylden for arbejdsløsheden, og så bruge situationen til at forringe deres forhold.

Jeg troede at vores nye regering fandt sig for god til den slags.

Jeg har stemt for den nye regering, for at den skal bekæmpe arbejdsløsheden – ikke de arbejdsløse.

3-parts forhandlingerne skal ikke bruges til at forringe forholdene for ledige – eller gøre flere arbejdsløse ved at forlænge arbejdstiden.

Forhandlingerne skal bruges til at forpligte private og offentlige arbejdsgivere til at sikre nye arbejdspladser. Til at give bedre uddannelsesmuligheder, og til at genoprettet den tidligere regerings forringelserne af a-kassesystemet.

Arbejdsløse vil gerne arbejde, hvis ellers de kan få et job.