Israel begik krigsforbrydelser


Under sommerens konflikt mellem Israel og Hamas angreb israelske styrker otte gange boligområder i Gaza-striben uden at advare områdets beboere først. I de angreb mistede 104 personer - heraf 62 børn - livet, og angrebene har karakter af krigsforbrydelser. Sådan lyder det i Amnesty Internationals netop udgivne rapport "Families under the Rubble: Israeli attacks on inhabited homes".

Det er ganske uacceptabelt, at Israelske styrker har krænket krigens love ved at udføre en række angreb på civiles hjem. De har udvist en total ligegyldighed over for det blodbad, de har skabt. Landet skal gøres ansvarlig for krigsforbrydelserne og den vold, som i strid med international humanitær lov.

Jeg opfordrer udenrigsminister Martin Lidegaard til kraftigt at protestere overfor den israelske regering, og tage initiativ til, at Israels forbrydelser bringes for Den Internationale Straffedomstol.

Ministeren bør desuden tage sagen op i EU med henblik på at stoppe Israels privilligerede adgang til EU's markeder, indtil de deltager i seriøse fredsforhandlinger med Palæstina og lover at afstå fra deres aggressioner, deres ulovlige bosættelser af Vestbredden og blokade af Gaza.

SF, Enhedslisten og IA stiller i denne uge beslutningsforslag i Folketinget om at Danmark skal anerkende Palæstina som selvstændig stat, ligesom Sverige og Storbritannien for nylig gjorde. Beslutningsforslaget indeholder også en opfordring til at samle EU-landene til et fælles initiativ overfor.

Læs mere: http://www.dr.dk/nyheder/udland/2014/11/05/084028.htm

 

| Emneord: