MF'eres løn er ikke en privatsag

Mange mener at løn er en privatsag. Det gælder også på min arbejdsplads i Folketinget.

Hovedparten af partier vil helst være fri for at diskutere den sag i Folketingssalen.
Men det slipper de ikke for. Vi har i Enhedslisten lavet en række beslutningsforslag om at skære i ministrenes pensionsvilkår.
Vi vil gerne tvinge SF, Socialdemokraterne, de Radikale, Venstre og de Konservative ned i folketingssalen salen inden et folketingsvalg for at stå på mål for, at politikerne formentlig kan se frem til en løn¬forhøjelse, når den såkaldte Vederlagskommission kommer med sine anbefalinger.
Samtidig vil vi gerne tage retten til ministerpension fra de politikere, der har siddet kortest tid i denne valgperiode, ved at forlænge optjeningsperioden fra et til to år. Det vil i givet fald betyde, at en række tidligere ministre, som har siddet meget kort tid, vil miste deres ret til at få ministerpension¬. Det ville i givet fald betyde, at bl.a. tidligere ministre som Annette Vilhelmsen (SF), Ole Sohn (SF) Thor Möger Pedersen (tidligere SF), Holger K. Nielsen (SF) og Mette Gjerskov (S) ville miste deres ret til at få ministerpension¬.
Det er vigtigt, at folketinget tager stilling til forslagene og ikke forgylder sig selv i en krisetid, hvor andre folk holder for.
Det er et stort problem, at der er nedsat en vederlagskommission, som et flertal i Folketinget har lovet at støtte, uanset hvad de kommer frem til.
Risikoen er, at der bliver givet endnu højere løn og pensioner til folketingets politikere.
Derfor har vi fra Enhedslisten forlangt at få debatten ud af udvalget og i Folketingssalen, så alle kan følge med og høre argumenterne for og imod.

Fakta om folketingets lønninger og pensioner her: 

http://christianjuhl.dk/nyheder/2015/02/sa-meget-tjener-en-politiker

 

| Emneord: