Sæt arbejdstiden ned


I en ny bog, "Den sociale og innovative velfærdsstat", taler professor Bent Greve den herskende mening på bjerget midt imod, og gør sig blandt andet til talsmand for en kortere arbejdstid.Professoren viser, hvordan den teknologiske udvikling vil fjerne mange jobfunktioner, som vi kender i dag. Det bedste vi kan gøre for at skaffe flere arbejdspladser er at dele arbejdet.
Det er befriende, at der endelig er en professor, der ønsker at bekæmpe arbejdsløsheden på denne måde i stedet for at bekæmpe de arbejdsløse med dårligere dagpengeregler og mere pisk. Dermed kan han være med til ændre den almindelige holdning i den danske elite, at de arbejdsløse er dovne snyltere, der helst vil blive på divanen.
Nedsat arbejdstid er en solidarisk løsning på arbejdsløshedsproblemet – og man må håbe, at fagbevægelsen får hevet kravet om nedsat arbejdstid op af mølposen forud for kommende overenskomstforhandlinger.

| Emneord: