Lad a-kasserne komme til

LO, der repræsenterer mere end 1,1 millioner lønmodtagere, har udarbejdet en top 10 og bund 10 over landets jobcentre. Placering på listen tager udgangspunkt i, hvor godt jobcentrene klarer sig på følgende områder: tilbud om uddannelse, længde af sygedagpengeperioder, ledighed blandt indvandrede, det generelle aktiveringsomfang og længde af ledighedsperiode. Det fremgår af dagens Avisen.dk

Det er afgørende, at arbejdsløse og sygemeldte får den bedste opbakning fra deres Jobcenter. Der bør ikke være så store forskelle på tilbud om uddannelse, længde af sygedagpengeperioder, ledighed blandt indvandrede, det generelle aktiveringsomfang som LOs undersøgelse afslører. Derfor er det vigtigt at denne indsats forbedres.

Jeg er overbevist om, at opgaverne ville kunne udføres med større succes, hvis nogle af opgaverne for de arbejdsløses vedkommende bliver placeret i a-kasserne i stedet for. De er alt andet lige tættere på deres medlemmer og de lokale arbejdspladser og kan gøre indsatsen mere målrettet.

Jeg har bedt ministeren Henrik Dam Kristensen om at fremlægge forslag til, hvordan indsatsen kan forbedres.

Her er listen over kommunerne:
http://www.avisen.dk/her-er-listen-landets-bedste-og-daarligste-jobcentr...

 

Paragraf-20 spørgsmål til arbejdsministeren

Med baggrund i LOs TOP-10 over Jobcentre (omtalt i Avisen.dk) vil jeg bede ministeren svare på flg. spørgsmål:

Hvad er efter ministerens mening om årsagen til de store forskelle på Jobcentrene ?

Hvad mener ministeren, at han og Folketinget kan gøre for at udligne disse forskelle til fordel for arbejdsløse og sygemeldte ?

| Emneord: