Enken, den faderløse og den fremmede


Flere af landets biskopper retter en hård kritik mod de blå partiers plan om at skære i dansk udviklingsbistand. Det er både dumt, fejt og udansk, mener de. Én af biskopperne henviser til bibelen, der fordrer ansvar for enken, den faderløse og den fremmede. Det fortæller Altinget (14.6.2016)

Det er befriende at biskopperne blander sig i udviklingsdebatten. Nogle af dem har stor indsigt og erfaring fra arbejdet blandt verdens fattigste.

Som én af verdens rigeste samfund har vi råd til at fortsætte en høj og professionel udviklingsbistand, og danskerne vil gerne være med til at støtte verdens fattigste og de, der er på flugt. Det ved alle, der har deltaget i nogle af landsindsamlingerne.

De borgerlige partiers udviklingsholdninger er kortsigtet. Hvis ikke vi støtter med den langsigtede udviklingsbistand, der bekæmper fattigdom, sygdom og kriser, risikerer vi at flygtningestrømmene vil øges.

Der er væsentlig mere perspektiv i at fremme udviklingsbistanden, som den centrale del af dansk udenrigspolitik end at investere i nye jagerfly.

 

| Emneord: