Arbejdstilsynet uden styr på farlig asbest


Arbejdstilsynet har ikke overblik over anmeldelser af nedrivning og renovering, hvori der er indgået asbest. De er desuden ikke i stand til at fremlægge de lovpligtige protokoller med oversigter over de ansatte, som har arbejdet med asbest - som arbejdsgiverne skal aflevere til Arbejdstilsynet. Det fremgår af Fagbladet (20.7.2015)

Det har været kendt viden i mange år, at asbest er livsfarligt at arbejde med. Asbest dræber hvert år 120 mennesker i Danmark.

Arbejdet med asbest kræver en systematisk indsats fra alle myndigheders side. Derfor er det nødvendigt, at der bliver skabt det nødvendige overblik over et så alvorligt problem.

Ministeren skal sikre, at Arbejdstilsynet skaber sig det nødvendige overblik over, hvor meget asbest, der er fjernet fra bygningsmassen, hvor meget af asbesten der indkapslet i bygningerne, og hvor meget der mangler at blive fjernet. Desuden skal der være overblik over, hvem der har arbejdet med asbest. At det ikke er tilfældet, er en skandale.

I lyset af sagens alvorlige karakter har jeg kaldt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen om sagen.

 

Samrådsspørgsmål til beskæftigelsesministeren

1) Hvordan skal Arbejdstilsynet, og hvordan skal arbejdsgiverne efter beskæftigelsesministerens mening forholde sig med omgang med asbest - ikke mindst i ved nedrivning og renovering ?

2) Hvordan vil ministeren sikre, at Arbejdstilsynet lever op til deres rolle som myndighed i forbindelse med asbestarbejde, og den nødvendige registrering i forbindelse hermed ?

3) Hvornår forventer ministeren, at Arbejdstilsynet vil være i stand til dette ?

4) Vil ministeren overfor BEU fremlægge dækkende svar på de spørgsmål, som Fagbladet har rettet til Arbejdstilsynet om asbestarbejde ?

 

Fagbladets omtale af sagen
(http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/3d0765a680c64da19cc6a9d0a96c09f5-20150...)

 

| Emneord: