Stop overgreb på grønlandske børn NU


Sult, seksuelt misbrug, massivt omsorgssvigt og en overtrædelse af FN's Børnekonvention. Det er det særdeles barske indhold, i en rapport som Børnetalsmanden (Børnerettighedsinstitutionen MIO) i Grønland har udgivet, om Nordgrønlandske børns leveforhold. Rapporten leverer en sønderlemmende kritik af børnenes levevilkår og ydermere konkluderer rapporten, at Qaasuitsup Kommunia (Nordkommunen) overtræder FN's Børnekonvention.

Det er meget alvorlige og uacceptable forhold, som børn i Nordgrønland udsættes for. Også andre steder i Grønland er der problemer. Problemer der skal løses.

Det er vigtigt, at de grønlandske myndigheder og den aktuelle grønlandske kommune hurtigt bringes i stand til at stoppe de meget alvorlige overgreb. Hvis grønlænderne ønsker hjælp fra Danmark, mener jeg bestemt, at vi positivt må drøfte mulighederne.

Problemerne skal løses på en måde, de grønlandske myndigheder i fremtiden bliver i stand til selv at løse opgaven på tilfredsstilende vis – ikke ved at Danmark hjemtager opgaverne eller suspenderer selvstyreloven. Det er ikke en mulighed.

 

http://www.dr.dk/nyheder/politik/rapport-afsloerer-seksuel-misbrug-sult-og-vold-mod-groenlandske-boern

 

| Emneord: