Nye besparelser på udviklingsbistand

I ly af afstemningen skære regeringen yderligere 1,8 mia. kr. på udviklingsbistanden

Regeringen vil næste år spare en milliard kroner yderligere på bl.a. FN, klima, konfliktløsning, Sydsudan, Myanmar og række andre lande. Konsekvensen kan værre at endnu flere må flygte. Det skyldes, at regeringen har opjusteret sin prognose for antallet af asylansøgere i 2016. Og regeringen ønsker at finansiere udgifter til flygtningemodtagelse med besparelser på udviklingsbistanden. Derfor vil regeringen spare yderligere 1,8 milliarder kroner - udover de 2,9 milliarder, som man allerede har sparet væk, kan man læse på Udenrigsministerens hjemmeside (3.12.2015).

Det er dobbeltmoralsk, når Lars Lykke Rasmussen rejser rundt til internationale møder som FNs generalforsamling og COP21, og taler for en øget indsats for udvikling blandt verdens fattige og for flere klimatiltag, når han samtidig slagter den udviklingsbistand, der skal finansiere indsatsen. Jeg kan godt forstå, at udenrigsministeren diskret lægger nyheden ud i dag, så den drukner i EU-afstemningen.

De voldsomme nedskæringer på udviklingsbistanden kan ikke undgå at få katastrofale følger. Mindre bistand til den fattigste del af verdens befolkning og færre investering i udvikling og konfliktløsning i verdens brandpunkter vil betyde flere mennesker på flugt. Det er en utrolig kortsigtet tankegang.

Danmark skal hjælpe flygtninge, men pengene skal ikke tages fra udviklingsbistanden. Det er grotesk, at regeringen bruger milliarder på at sænke skatten for rige boligejere, afgiften på luksusbiler og give skatterabatter til de rigestes arvinger, mens de samtidig siger, at der ikke er råd til udviklingsbistand. Det hænger ikke sammen.

Udenrigsministeriets hjemmeside:

http://um.dk/da/nyheder-fra-udenrigsministeriet/newsdisplaypage/?newsID=...

| Emneord: