Alt for mange ulykker

Der er alt for mange ulykker i virksomheder med kapitalfonde som ejereDer bliver anmeldt to-tre gange så mange arbejdsskader på virksomheder med udenlandske ejere som i firmaer med danske ejere her i landet i gennemsnit. Og mange af disse virksomheder er ejet af kapitalfonde. Det viser en analyse af ejerforhold blandt virksomheder med flest anmeldte arbejdsskader, som Fagbladet 3F har foretaget. Det er sket på baggrund af en omfattende aktindsigt fra Arbejdsskadestyrelsen.

Det er ganske uacceptabelt, at der er s√• mange flere ulykker i virksomheder, der er ejet af udenlandske ejere. Man b√łr forvente, at de har r√•d til og styr p√• det forebyggende arbejde. Men den √łkonomiske bundlinje t√¶kker tilsyneladende h√łjere end de ansattes helbred.

N√•r virksomheder som disse ikke vil s√łrge for et sikkert og sundt arbejdsmilj√ł, m√• myndighederne gribe ind. Det er besk√¶ftigelsesministerens ansvar, at Arbejdstilsynet optrapper deres indsats overfor virksomhederne, om n√łdvendigt med en strammere linje.

Jeg har derfor bedt besk√¶ftigelsesminister J√łrn Neergaard Larsen svare p√•, hvad han har t√¶nkt sig at g√łre for at √¶ndre situationen

Fagbladets artikel
http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/3b15582dee6b47bf9b2a2a5dac5401f2-20160...?

Sp√łrgsm√•l til ministeren
Kan ministeren give en rationel forklaring på, hvorfor disse virksomheder ligger i top med arbejdsulykker ?

B√łr man ikke forvente at store virksomheder - ofte med stor kapital, har lettere ved at sikre et ordentligt forebyggende arbejde ?

Kan kapitalfondes store fokus p√• overskud have en s√¶rlig effekt p√• de h√łje ulykkestal ?

Hvilke tiltag vil ministeren tage for at nedbringe disse virksomheders ulykkestal ?

 

| Emneord: