AT og Siemens-skandalen

Arbejdstilsynets kronesmiley giver falsk tryghed
Siemen Wind Power havde en s√•kaldt krone-smiley, der angiver at arbejdsmilj√łet er i orden. Alligevel har der v√¶ret mindst 64 alvorlige arbejdsskader. Meget tyder p√•, at smiley-systemet er hullet og giver falsk tryghed.
2 gange i l√łbet af 3 m√•neder har der v√¶ret eksempler p√•, at smiley-ordningen ikke fungerer. En smiley-ordning b√łr ikke v√¶re givet til en virksomhed som Siemens. Det er p√• tide at sikre et effektivt tilsyn med arbejdspladserne i stedet for dette m√¶rke, der sl√łrer billedet.
Enhedslisten har fra starten v√¶ret kritisk overfor smiley-ordningen. Et enkelt m√¶rkat kan ikke v√¶re d√¶kkende for en virksomheds arbejdsmilj√ł-standard. Vi har arbejdet for et st√¶rkere Arbejdstilsyn med en bemanding, s√• de effektivt kan f√łre tilsyn med virksomhederne. Den nuv√¶rende regering har som √©n af sine f√łrste beslutninger sendt fyresedlen til 140 ansatte i Arbejdstilsynet.
Smiley-ordningen er dog ikke hele forklaringen p√•, at det kunne g√• s√• galt som i √Ölborg. De r√łde lamper i form af arbejdsskade-anmeldelser har blinket uden at Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen har reageret. Derfor har vi kaldt besk√¶ftigelsesministeren i samr√•d for at forklare det gedigne myndighedssvigt og for at fort√¶lle, hvordan han vil sikre, at det tilsynet bliver effektivt.

| Emneord: