Skandalerne fortsætter

Lovovertrædelser og myndighedssvigt på stribe i Siemens-sagen
DRs nyhedsprogram 21-søndag havde i aften søndag endnu historie fra Siemens Wind Power i Aalborg. Der er tilsyneladende laver målinger af et ekstern firma, som ikke er sendt frem til Arbejdstilsynet i forbindelse med ansøgningen om dispensation. Personen i det eksterne firma, Aletica, er tilsyneladende under processen med dispensationsansøgningen blevet ansat af Siemens Wind Power.

Meget tyder på, at Siemens har fiflet med målingerne, hvis kun nogle af målingerne er sendt til Arbejdstilsynet ? Desuden er det særdeles mistænkeligt at medarbejderen fra Aletica i samme periode er blevet ansat i virksomheden til at forsvare virksomhedens interesser i arbejdsmiljøspørgsmål. Hvor er habiliteten henne hos sådan en mand ?

Desuden sætter 21-søndags beskrivelse af forholdene under produktionen spørgsmål ved, om der ligger en miljøgodkendelse for virksomheden. Når der er tale om så sundhedsskadelige stoffer som i dette tilfælde, vil myndighederne normalt sætte skrappe krav til filtrering af udsugningsluften fra produktionen – og ikke blot godkende, at tagvinduer og porte åbnes under produktionen. Derfor er vi nødt til at have miljøministeren ind i sagen.

Der er tilsyneladende tale om meget alvorlige brud på loven fra Siemens side, og ganske alvorlige myndighedssvigt, som ministrene må give tilbundsgående svar på.

Jeg har derfor sendt en række nye spørgsmål til de 2 ministre – og bedt om også at få miljøministeren i samråd. Spørgsmålene er vedhæftet.

| Emneord: