Kortsigtet minister

Det er kortsigtet og uforsvarligt at droppe Syrien, Yemen og Libyen

I regeringens udkast til en strategi for Det Arabiske Initiativ fremgår det, at Syrien, Yemen og Libyen ikke længere skal prioriteres. "Kortsigtet og uforsvarligt", lyder det fra Enhedslistens udviklingsordfører Christian Juhl.
Det er kortsigtet og uforsvarligt, når Kristian Jensen vil tage penge fra udviklingshjælpen til Syrien, Yemen og Libyen.

Kristian Jensen vil stryge Syrien, Yemen og Libyen fra listen bl.a. med henvisning til, at landene er for ustabile. Men det er da i høj grad der, der er brug for en særlig indsats for at støtte og hjælpe demokratiske kræfter. Der er jo tale om samfund, der skal opbygges igen, når krigshandlingerne på et tidspunkt er ovre, og der bliver brug for at støtte de demokratiske grupper og bevægelser, der kan deltage i at genopbygge deres lande.

Det er selvsagt meget svært at arbejde med udviklingshjælp i lande, der er plaget af krige. Men vi må simpelthen tænke mere langsigtet. Desværre har vi en minister for udviklingsbistand der taler om de langsigtede perspektiver i fine skåltaler, mens den konkrete politik altså er kortsigtet og uforsvarlig i forhold til at opbygge demokratiske strukturer og institutioner, når krigene er ophørt.

| Emneord: