Nej til atomvåben - uden DK ?


FN tog i starten af november et initiativ til at forbyde atomvåben.
Det skete i FNs komite for nedrustning og international sikkerhed i New York.
Der afholdes i marts en konference med det formål at forhandle en juridisk bindende aftale om et globalt forbud mod kernevåben på plads.
Danmark stemte nej til det vigtige initiativ for at afskaffe atomvåben.
Enhedslisten har kaldt udenrigsministeren i samråd torsdag 19. januar kl. 12.00 for at forklare sig.

Jeg er dybt chokeret. Jeg troede, det var en selvfølge at enhver dansk regering vil støtte initiativer for at fremme en atomnedrustning. Det ligger udenfor min fantasi at forestille mig, at der er flertal for en sådan holdning i Folketinget.

Hvorfor har regeringen stemt imod denne FN-resolution ? Det er et særdeles skelsættende initiativ i disse ustabile tider. Den signalerer et stort og positivt skifte i FN, for atomnedrustning.

Danmark skal være i forreste række og i tråd med kravet om Norden og Arktis som atomvåbenfri zone. Danmark har ingen interesser i at opretholde den eksisterende atomtrussel – uanset Claus Hjort Frederiksens aktuelle koldkrigskampagne.

Holdningen i FN er den diamentral modsatte af den alle danske partier, på nær Dansk Folkeparti, gav udtryk for, da de i EU-parlamentet næsten samtidig stemte om en resolution om atomnedrustning.

Enhedslisten har kaldt udenrigsministeren i samråd for at forklare regeringens uforståelige holdning. Det sker torsdag 19. januar.

Ifølge Sammenslutningen af Amerikanske Videnskabsmænd (FAS) findes der i dag omkring 15.000 atomsprænghoveder på verdensplan.

 

Læs mere her:

nuclearban.org

http://christianjuhl.dk/nyheder/2016/11/atomnedrustning

http://christianjuhl.dk/nyheder/2016/12/europa-ruster-op

http://christianjuhl.dk/nyheder/2016/11/norden-som-vabenfri-zone

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9303312/regeringen-danmark-skal-ikke-foere-an-i-kampen-mod-atomvaaben/

| Emneord: