Forbyd alle atomvåben

Mandag eftermiddag offentliggjorde FNs konference den traktat det skal gøre atomvåben ulovlig.
Komiteen blev netsat af tidl. generalsekretær Ban Kii Moon som en af sine sidste handlinger.
Udkastet er baseret på Debatten og input på det første møde på konfernecen, som blev holdt 27.-31. marts 2017.
123 af FNs medlemslande bakker op om arbejdet i konferencen. Desværre deltager Danmark ikke i arbejdet for at forbyde atomvåben.
På et samråd i udenrigsudvalget i sidste måned argumenterede den danske udenrigsminister på regeringens vegne mod at afskaffe atomvåben. Han mener det er et nødvendigt afskrækkelsesvåben.

Der er god grund til at hilse udkastet til traktat om at forbyde atomvåben velkommen, som en meget væsentlig milepæl i den årelange indsats mod disse katastrofalt farlige masseødelæggelsesvåben.
Hvis traktaten vedtages, kan det blive et første vigtigt skridt henimod afskaffelsen af atomvåben.
Det er skandaløst, at den danske regering ikke bakker op om arbejdet med at udforme en traktat, der forbyder atomvåben. Det er som om de slet ikke indser hvor farlige våben, der er tale om, når de mener, at atomvåben er med til at sikre verden.
Med den stribe af ustabile ledere, som i øjeblikket har adgang til atomvåben, er der dobbelt grund til at få dem forbudt og fjernet. Et enkelt fatalt tryk på den røde knap i Rusland, Pakistan, USA eller Israel kan få fatale konsekvenser for hele menneskeheden

Udkast til FN-traktaten
Kommentar til dansk nej til deltagelse i FNs konference om atomvåben
Oversigt over hvilke lande, der deltager i konferencen

Samråd med den danske udenrigsminister 19. januar 

| Emneord: