ALKA - fagforeningernes DONG-sag ?

Der er gået Corydon i fagbevægelsen.ALKA må ikke blive fagbevægelsens DONG-sag.
I denne weekend og næste uge skal de store forbund i LO tage stilling til om ALKA skal sælges. Løftet om mange hundrede millioner i fagbundskassen kan lyde tillokkende. Men gevinsten er kortsigtet og salget er på sigt en dårlig forretning for alle Danmarks lønmodtagere.
Som det var tilfældet med DONG, så kan LO-forbundene få en samlet købssum til værdi af mange milliarder. Men hvad nu, hvis det er for billigt, for dumt og farligt? D...et er en beslutning, som ikke kan gøres om og rækker generationer frem i tiden.
Forbundsformanden for Blik og rør, Max Meyer, er imod. Det samme er Christian Grønnemark, formand for HK Hovedstaden, og det gælder også Henrik Bay Clausen, formand for 3F Kastrup.
Hvad siger din fagforening, dine repræsentanter i HB og din forbundsformand? Tag kontakt og spørg – sig hvad du mener. Hellere i dag end i morgen.
ALKA holder prisen nede for alle
ALKA's priser er garantien for at priserne på forsikring ikke stiger i Danmark. ALKA lægger i dag et loft for priserne, og det er et anerkendt faktum i branchen. Det understøttes af pristjek fra Søndagsavisen fra 2015 og Forbrugerrådets test fra april 2016.
Bliver ALKA solgt, så stiger priserne. Men priserne stiger ikke kun for ALKAs kunder, fordi en ny ejer skal maksimere sin investering gennem et højere præmier og ringere produkter. Priserne vil stige på hele forsikringsmarkedet, fordi der ikke længere vil være noget forsikringsselskab, der sætter et prisloft.
Få flere argumenter og fakta her

Lederne beslutter bag lukkede døre, udenom medlemmerne, at sælge en veldreven og vigtig aktivitet med overskud, nemlig ALKA.
Præcis som Corydon gjorde med dele af DONG for få år siden.
Hvad er årsagen ?
Hvem har så hårdt brug for penge, at ALKA skal lade livet ?...
Hvilken aktivitet er den næste, som skal sælges ?
Hvilket resultat forventer I at få, udover skuffede medlemmer ?
Kære Per Christensen. Du er formand for mit forbund. Vil du give mig svar på spørgsmålene

| Emneord: