DF og regeringen svigter arbejdsmiljøet

Nedskæringerne fortsætter. Der skæres 15,1 mill. kr. på Arbejdstilsynet i 2018. Og ikke nok med det – det er planen at skære yderligere 12,9 mill. kr i 2019.

Dette skal ses i lyset af de allerede foretagne nedskæringer i 2017 på 35,1 mill. kr. Disse forringelser angår alene indsatsen for et bedre arbejdsmiljø.

Dansk Folkeparti og regeringen har svigtet de mange tusinde, der hvert år får skader på helbredet, fordi der ikke er en effektiv kontrol med, om arbejdsgiverne skal sørge for et sikkert og sundt arbejdsmiljø. De har allerede fjernet 41 årsværk i år i Arbejdstilsynet og vil de næste 2 år fjerne yderligere 30 årsværk

Vi har igen og igen lagt øre til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen formaninger om, at vi ikke skulle tage tallene i forslaget til finansloven om nedskæringer alvorligt. Han forsikrede, at der var en forhandlingspulje til rådighed, som kunne rette op på dette misforhold, når forhandlingerne med Dansk Folkeparti kom i gang.

I dag har vi fået tallene. Dansk Folkeparti har forhandlet på skrømt og ikke fået fjernet forringelserne, selvom de har været i en meget central position i forhandlingerne.

Dette svigt sker kun et halvt år efter at ministeren selv erkendte: Med de tal, vi ser i dag, kan jeg konstatere, at arbejdsmiljøindsatsen har slået fejl. At indsatsen simpelthen ikke virker efter hensigten" (30. marts 2017).

Regeringen og Dansk Folkeparti er en skandale for det forebyggende arbejde. De vil gerne tale om det, men vil ikke handle, når de nu har muligheden. Begge parter nægter fortsat at bruge af Fonden til fastholdelse og forebyggelse på 1,2 mia. kr. Her er penge nok til at sikre en komfortabel forbedring af Arbejdstilsynets indsats

Link til ministerens orientering

 

| Emneord: