Godt nyt til skadesramte lønmodtagere

Der er gode nyheder på vej de tusindvis af danske lønmodtagere. Beskæftigelsesministeren lover nu lovændringer, så langt flere lønmodtagere, som kommer til skade på jobbet kan få anerkendt deres arbejdsskade. Baggrunden er, at anerkendelsesprocenten for arbejdsskader er faldet fra 80 til 50 procent efter en højesteretsdom i 2013. Den dom har haft en meget negativ betydning for de skadesramte, som ikke har kunnet få erstatning eller dækket udgifter som følge af skaden.

- Lønmodtagerne skal trygt kunne gå på arbejde om morgenen og komme raske hjem til fyraften. Men er uheldet ude, så skal sikkerhedsnettet være finmasket og retfærdigt. Det er ikke tilfældet i dag, hvor alt for mange ikke får anerkendt deres arbejdsskade. Det kan kun gå for langsomt med at få det forbedret, og derfor ser jeg positivt på resultatet af dagens samråd, som vi havde indkaldt sammen med SF.

- I dag kan jeg glæde mig over, at Beskæftigelsesministeren har lyttet til de mange ulykkesramte, som er kommet i klemme i systemet. Ministeren har lovet, at anerkendelsesprocenten igen skal op over 80 %, samt at der skal være hurtigere afgørelser. Det er gode nyheder for de tusinder ramte, som nu har udsigt til de erstatninger, som kan mildne konsekvenserne af arbejdsskaderne.

- Jeg vil gerne anerkende de fagforbund, som på vegne af deres medlemmer, har holdt fast i at en lovændring er nødvendig. Enhedslisten har rejst spørgsmålet adskillige gange, så derfor er det godt, at ministeren indkalder forbundene til en uddybning af deres praktiske erfaringer med loven.

Presseomtaler m.m.

Folketings TV

Minister lægger sig fladt ned

OVER 9.000 AFVIST SIDSTE ÅR: SVARET ER "NEJ" I HALVDELEN AF ALLE ARBEJDSULYKKE-SAGER

Kun hver anden får medhold: Det har aldrig været sværere at få anerkendt en arbejdsulykke

 

| Emneord: