AT anerkender ikke alle dødsulykker

Arbejdstilsynet mener ikke, at mands død skyldtes faldt fra otte meters højde. Førende hjerneekspert vurderer, at der er klar sammenhæng mellem arbejdsulykken og mandens død. Det fremgÃ¥r af artikler i Fagbladet 9. marts 2018.

Det er ganske grotesk, at Arbejdstilsyn, Arbejdsmarkedets Erhvervs Sikring (AES) og Politiet ikke arbejder bedre sammen ved dødsulykker og alvorlige ulykker og dødsulykker.

AES lægger inde med oplysninger om, at der er en direkte sammenhæng og er i færd med at undersøge om den afdøde skal have erstatning, samtidig med, at Arbejdstilsynet afviser at der er en sammenhæng mellem ulykke og dødsfald.

Arbejdstilsynet har ikke engang søgt at indhente viden om dødsfaldet.

Det er ganske uacceptabelt.

Vi er nødt til at få ministeren til at sikre håndfaste procedurer, så vi kan have en retvisende viden om arbejdsulykkernes omfang.

Derfor har jeg sammen med Karsten Hønge fra SF kaldt beskæftigelsesministeren i samråd om denne sag.

Fagbladets artikel

Spørgsmål til beskæftigelsesministeren:
Arbejdstilsynet mener ikke, at der er dokumentation for, at en 48-årig mand døde af de kvæstelser, som han pådrog sig, da han faldt fra otte meters højde ned i et betongulv. Førende hjerneekspert vurderer, at der er klar sammenhæng mellem arbejdsulykken og mandens død. Det fremgår af en artikel i Fagbladet 9. marts 2018.
Et lignende forløb skete for en polsk arbejder. Det fremgår af en yderligere artikel i Fagbladet 12. marts 2018

1) Hvad mener ministeren om disse 2 sager ?
2) Mener ministeren, at Arbejdstilsynets procedurer i denne sag er tilstrækkelige ?
3) Mener ministeren at samarbejdet mellem Arbejdstilsynet og AES fungerer optimalt ?
4) Er registreringen af dødsulykker retvisende ?

 

| Emneord: