Vietnam, rejer og antibiotika

Elendige arbejdsvilkår i Vietnam og antibiotikaresistens i Danmark skal stoppes

Vietnamesiske arbejder bliver kronisk syge af at pille rejer til danske supermarkeder. I rejerne er der også fundet antibiotikarester, som

udgør et globalt problem. Kæmperejer i danske supermarkeder bliver produceret under uhyrlige forhold i

Vietnam. Danwatch dokumenterer, at 17 timers-vagter ved samlebånd og klorindampe giver arbejdere kroniske, fysiske lidelser.

Det er ganske uacceptabelt, at danske supermarkeder, som Rema 1000, Føtex og Netto tjener penge på kæmperejer, der er forarbejdet i Vietnam under uhyrlige arbejdsvilkår, hvor arbejderne bliver syge af uacceptable vilkår, der giver dem kroniske lidelser

Hertil kommer, at der i en del af produkterne findes antibiotika, som gives forebyggende til kæmperejerne. Det kan medføre resistens hos de danskere, der spiser rejerne.

Det er på tide, at den danske regering er mere kritisk med både arbejdsforholdene omkring produkter, der importeres til Danmark - og med indholdet af antibiotika i de fødevarer, der importeres til Danmark. Derfor har jeg kaldt fødevareministeren og udenrigsministeren i samråd om sagen.

Læs mere om Danwatchs' afsløringer om import af kæmperejer til Danmark her

 

Samrådsspørgsmål

Danwatch: Vietnamesiske arbejder bliver kronisk syge af at pille rejer til danske supermarkeder. I rejerne er der også fundet antibiotikarester, som udgør et globalt problem.
Kæmperejer i danske supermarkeder bliver produceret under uhyrlige forhold i Vietnam. Danwatch dokumenterer, at 17 timers-vagter ved samlebånd og klorindampe giver arbejdere kroniske, fysiske lidelser.

Hvad vil ministeren for miljø og fødevare ministeren gøre for at undgå at fødevarer med antibiotikarester lander på danskernes bord ?

Hvad vil udenrigsministeren gøre for at arbejdere i virksomheder, der leverer til det danske marked, arbejder under sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige forhold ?

 

| Emneord: