Gode takter i sossernes udspil

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen forlanger 600 mill. kr. til bl.a. Arbejdstilsynet Pengene skal bruges til forebyggelse af arbejdsulykker og nedslidning og til forbedret arbejdsskaded√¶kning over en 4-√•rig periode. En v√¶sentlig del af pengene til bedre arbejdsskaded√¶kning skal komme fra en forh√łjelse af virksomhedernes betaling til arbejdsskadeforsikring. (Avisen Danmark 8. april)

Enhedslistens arbejdsmilj√łordf√łrer, Christian Juhl, siger:

Det er positivt, at Socialdemokratiet nu spiller klart ud om at skaffe penge til Arbejdstilsynet, der systematisk er blevet udsultet af den borgerlige regering. Socialdemokraternes krav om ekstra 400 mill. kr. kan være en god hjælp til at dække forringelserne, ligesom det aktuelt vil kunne forebygge fyringer af 92 medarbejdere i Arbejdstilsynet, der i disse måneder har en fyreseddel hængende over hovedet. Pengene bruges bedst ved at styrke Arbejdstilsynets myndighedsindsats.

Det er dobbelt positivt, at Socialdemokraterne spiller ud netop nu, hvor Enhedslisten er smidt ud af forhandlingerne for at stille lignende krav. Beskæftigelsesministeren kaldte vores krav alt for vidtgående, til at vi kunne være med i de fortsatte forhandlinger.

Det er ogs√• positivt ar Socialdemokraterne vil v√¶re med til at forbedre d√¶kningen af arbejdsskaded√¶kning for dem, som f√•r √łdelagt helbredet med 200 mill. kr. Det vil is√¶r gavne de skadede og vil kun i meget begr√¶nset omfang f√• indvirkning p√• det forebyggende arbejde.

Men udover √łkonomi til Arbejdstilsynet skal et forlig p√• arbejdsmilj√łomr√•det ogs√• omfatte en opstramning af lovgivningen, is√¶r lovgivningen om psykiske arbejdsmilj√ł, om kemisk arbejdsmilj√ł og om b√łrn og unges farlige arbejde. Desuden skal Arbejdsmilj√łorganisationen p√• arbejdspladserne styrkes, ligesom de sm√• og mellemstore virksomheder skal have bedre adgang til r√•dgivning.

Jeg opfordrer Socialdemokraterne ikke at lade sig binde til et forlig, som forhindrer os i at forbedre det efter valget, fordi de borgerlige får vetoret.

| Emneord: