Grotesk og ulogisk

Der må ikke stå at fødestedet er Palæstina i palæstinenseres pas

Christian Juhl fra Enhedslisten har i flere år forsøgt at få ændret reglerne, så det er muligt, at man kan skrive sit oprindelige fødested i sit pas.

Ifølge Christian Juhl er der ikke grundlag for at afvise en person, der ønsker at have Palæstina stående som fødeland i sit pas, da vi i Danmark bruger personnummer til at finde ud af identitet.

- Der findes ikke klare regler om det i Danmark. Det er alt efter, hvilke ministerium du spørger, så får du forskellige svar. Vi har undersøgt, om der er regler i EU, vi skal følge, men det viser sig, at det er der ikke. EU lande og de nordiske lande har meget forskellige regler.

- Vi har taget det op med den nye regering og den foregående, fordi vi vil have nogle entydige regler, der bygger på reelle behov for sikkerhed i passet. Sikkerheden handler ikke om, hvor man er født. Det handler om fingeraftryk og øjets iris. Det kan man ikke se ud fra fødeland. Derfor er det fuldstændig ligegyldigt.

- Det er ganske grotesk og ulogisk. Der findes ingen argumenter. Det er en tåbelig afvisning, de får. Jeg kalder det bureaukratisk blokeringer, at de har stirret sig blind på, hvordan det skal være. Regering skal lade myndighederne arbejde sammen, så vi kan få en entydig regel. Det er helt tosset og latterligt at forhindre, at palæstinenserne kan skrive Palæstina som fødested.

EB 12.6.2020

| Emneord: