Bente Fuglsbjerg

en stærk og engageret kvinde.

Bente døde i onsdags 11. november.
Bente er født på boelsmandsstedet "Enemærke" i Ørting.
Bente flyttede til Silkeborg i begyndelsen af 70érne, hvor hun købte hus på Skolegade. Hun arbejdede mange år som postbud i Silkeborg. Her mødte hun Henning Olesen, som hun blev gift med.
De havde i en årrække et 200 år gammelt stråtækt hus i Øster Bording, som de selv istandsatte. Til huset hørte en stor have. Ofte strømmede gæster til for at se resultaterne af Bentes ihærdige indsats. Den store landbohave blev fra starten drevet økologisk med masser af blomster, grøntsagsbede og æblehave.
Bente og Henning ville på grund af Hennings sygdom gerne ind til byen.
I 1996 købte vi sammen ejendommen på Bindslevs Plads, som vi ombyggede.
Det blev et godt naboskab, hvor meget skete i fællesskab.
Vore 2 børn, Peter og Line, fandt et frirum hos Bente og Henning. Utrolig mange timer er gået med snak og hygge med de 2 voksne som var gode at tale med. Historien gentog sig da vores barnebarn Selma kom til på 2. salen i ejendommen. Selma og Bente tilbragte mange timer sammen. Den gamle socialist lærte Selma Danmarkshistorien. Valdemarerne historie og besøg på Grathe Hede var et must. Selma lærte at spille kort, strikke, gå på museum og i teater.
Bente gennemførte i en sen alder uddannelsen som lærer og fik hurtigt arbejde på Frisholm skole og senere Brædstrup skole. Hun var en arbejdsom og afholdt kollega, der virkelig kunne li' arbejdet som lærer. Hun var aktiv i den store lærerkonflikt, hvor Thorning-regeringen lock-outede landets lærere, og bagefter i protesterne mod den forhadte skolereformen, der var en væsentlig årsag til at Bente gik på pension.
For 19 år siden fik Bente kræft. Hun kom i behandling i Århus, hvor hun havde et tæt tillidsforhold til hospitalsvæsenet og ikke mindst speciallægen, Francesco gennem hele sygdomsforløbet. Hun roste altid den gode og professionelle behandling, hun fik. Hendes gode fysiske form og stærke vilje har været med sikre resultatet af behandlingerne.
Bente havde en stor venskabskreds og besøgte dem gerne, ikke mindst de 4 tætte veninder Inger, Ruth, Helle og Jytte i kortspilklubben, hvor der vist aldrig blev spillet kort.
Bente rejste gerne. Mange af hendes rejsefæller har oplevet hendes store interesse for naturen og historien, uanset hvor i verden, det var.
Både familien på Fyn og Sønderjylland blev trofast besøgt og ofte flere dage ad gangen.
Bente engagerede sig i mange aktiviteter. Hun var aktiv i protesterne mod den overflødige motorvej mellem Silkeborg og Århus og i Dansk Flygtningehjælp, både i den årlige indsamling, men også som kontaktfamilie og i hverdagsrådgivningen.
Hun var en af de drivende kræfter i Madspild Silkeborg, hun var kasserer og bestyrelsesmedlem i AIF-Global Solidaritet og et aktivt medlem af Enhedslisten.
Bente gik altid aktivt og praktisk til opgaverne og med en klar humanistisk holdning til tingene.
Alt dette magtede hun trods hårde sygdomsperioder.
Hun var et gæstfrit og selskabeligt menneske. Utallige er de gange, hvor vi har nydt den gode mad fra hendes gryder. Intet var for godt, når hun inviterede gæster, og der blev kælet for detaljen. Den gode vin og snakken bragte os som regel langt hen på natten, før vi brød op.
Bente satte så mange gode spor, vi kan varme os ved, nu hun ikke længere er iblandt os.
Hun vil blive savnet af os alle.

Karen Marie Møller & Christian Juhl

| Emneord: