Rige lande hamstrer corona-virus

Adgangen til de kommende Corona-vacciner er ekstremt skæv

Det viser en ny undersøgelse fra den amerikanske forskningsinstiution Global Health Innovation Center.
Mens hver eneste dansker kan få tre doser vaccine, må fem personer i Bangladesh deles om en enkelt dosis. NGO'er og sundhedseksperter vurderer, at bestræbelserne på at sikre vacciner til hele verden er slået fejl.
Det er især Canada, USA, Australien, Storbritannien, Japan og EU, der har sat sig på de nye vacciner, som ventes at komme på markedet i løbet af de kommende uger og måneder.

Det er en skandale, at rigeste lande hamstrer corona-vaccine, så de fattigste lande svigtes.

De 92 fattigste lande i verden har ikke indgået en eneste vaccineaftale. Det kan få store konsekvenser, ikke bare for borgerne i disse lande, men også for vores evne til at stoppe pandemien.

Jeg er helt enig ned Oxfam og Læger uden Grænser. Vaccinerne skal stilles til rådighed for alle, der gerne vil vaccineres. Vi skal stille krav til vaccineproducenterne, når de forhandler kontrakter om at at dele både deres patenter og deres viden om, hvordan vaccinerne skal produceres, så verdens fattigste ikke lades i stikken.

Jeg har kaldt vores nyudnævnte udviklingsminister Flemming Møller Mortensen i samråd og bedt ham redegørefor, hvad den danske regering har tænkt sig at gøre for ikke at svigte verdens fattigste i kampen mod corona.

Læs mere her: https://danwatch.dk/perspektiv/den-rige-verden-har-sat-sig-paa-de-nye-co...