Israels ambassadør skal indkaldes til møde


Civile dræbes i et uhørt stort tal, ikke mindst på grund af det israelske militærs brutale fremfærd.

Udenrigsminister Jeppe Kofod må omgående indkalde den israelske ambassadør Benny Dagan til møde, og forklare at den danske regering tager afstand fra den israelske regerings eskalering og optrapning af konflikten. Han må forklare ambassadøren, at Israel entydigt og uacceptabelt med sine handlinger placerer sig som en undertrykkende apartheidstat. Hvis krigshandlingerne fortsætter, bør ambassadøren udvises.

Israels højrefløj med Benjamin Netanyahu i spidsen har de seneste døgn vist, at de ikke ønsker fred med palæstinenserne. De har optrappet en demonstration mod tvangsflytning af palæstinensere i Østjerusalem til en egentlig krig med mere end 100 civile døde.

Krigshandlingerne og angreb på civile må stoppe omgående, både fra Israels og fra Hamas' side.

Det internationale samfund med FN i spidsen, må gribe ind, stoppe krigshandlingerne og tvinge Israel til forhandlingsbordet.

| Emneord: