Måske skal AMR'er have mere central placering end TR'er

Sommerinterview i A4 Arbejdsmiljø

Af Jonas Sivkær Pettersen


Landets arbejdsmiljørepræsentanter skal styrkes og have en mere central placering i virksomhederne.

Det mener Enhedslistens arbejdsmiljøordfører Christian Juhl, der i dette sommerinterview også forklarer, hvad han mener, er det mest oversete arbejdsmiljøproblem lige nu.

Hvilken arbejdsmiljøindsats – eller initiativ har overrasket dig positivt under corona?

- Under coronakrisen har vi i Folketinget vedtaget en række love, der har til hensigt at begrænse smitten blandt vandrende arbejdstagere. Men jeg er positivt overrasket over, hvordan folk har fundet veje og muligheder - længe før vi indførte lovene - til at begrænse smitten.

Hvad bliver din vigtigste arbejdsopgave efter sommerferien?

- De mange millioner kroner, der er afsat til arbejdsmiljørådgivning til små og mellemstore virksomheder skal vi have omsat på en god og konstruktiv måde. Og vi skal inspirere og motivere virksomhederne til at bruge midlerne, siger Christian Juhl og fortsætter:

- Derudover skal arbejdsmiljøorganisationen i virksomhederne styrkes, og det samme skal landets arbejdsmiljørepræsentanter (AMR). Jeg venter spændt på, at det såkaldte AMO-udvalg, der skal komme med anbefalinger til en ny struktur for arbejdsmiljøorganiseringen på landets arbejdspladser, præsenterer sine forslag. I Enhedslisten ønsker vi, at virksomheder med op til fem ansatte skal have en AMR.

- Vi skal også sikre, at virksomheder med mellem 10 og 35 ansatte opfylder reglerne om, at der skal være en AMR. De skal også have flere rettigheder og sikres mod fyring. Nogle virksomheder betaler sig fra at komme af med en arbejdsmiljørepræsentant. Vi skal sikre, at de får mere direkte indflydelse på ledelsen i virksomheden. De skal ikke være en sidevogn til den daglige udvikling. Indtil midten af 00'erne havde AMR'erne flere rettigheder end i dag.

- Hvis arbejdsmiljøudvalget i en virksomhed dengang havde besluttet noget, og virksomhedens ledelse ikke inden for tre uger havde gjort indsigelse, var det en bindende beslutning. Mange AMR'er er i dag tilskuere til en udvikling, hvor de godt kan få lov til at sige sin mening, men hvor beslutningskraften i sidste ende ligger hos topledelsen. De skal have en central placering, der mindst er på højde med tillidsrepræsentanten, måske endda højere. Endelig skal AMR'erne have ret til mere uddannelse.

Glem ikke traditionelle udfordringer

Hvilken arbejdsopgave, du har fuldført inden for det seneste år, er du mest stolt af?

- Den største sejr er, at vi fik lavet en aftale om at reetablere det, der ligner det gamle BST-system (bedriftssundhedstjeneste, red.). Nemlig ved at få afsat penge til rådgivning til små og mellemstore virksomheder. Det er dybest set det vigtigste, der er sket for arbejdsmiljøet meget længe.

Hvad, vurderer du, er det mest oversete arbejdsmiljøproblem lige nu?

- Når der er meget fokus på nyere arbejdsmiljøproblemstillinger - eksempelvis det psykiske arbejdsmiljø - risikerer de gamle og mere traditionelle emner at blive glemt. Vi har fortsat et kæmpe efterslæb i forhold til muskel-skeletlidelser, alvorlige arbejdsulykker og kemi. Nogle gange virker det som om, at folk lever i en verden, hvor de tror, at disse problemstillinger for længst er løst. Det er de ikke. Det er vigtigt, at man ikke mister overblikket.

| Emneord: