Virksomheden har et stort ansvar

Corona-smitten på Danish Crown i Ringsted burde have været forebygget

Det er en skandaløs og alvorlig situation, der er opstået Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Situationen burde have været forebygget af virksomheden, både på virksomheden og i indkvarteringen af de udenlandske arbejdere.

Jeg frygter, at der kan komme flere tilfælde som dette. Den forebyggende indsats på arbejdspladserne SKAL styrkes, hvis vi skal komme coronaen til livs.

Derfor har jeg rejst en række spørgsmål til beskæftigelsesministeren, både om hvad der kunne have været forebygget, og hvad andre virksomheder kan lære af det alvorlige forløb. (se nedenfor)

Desuden har jeg spurgt ministeren, om han stadig er uenig i mit forslag fra forsommeren om midlertidigt at ansætte en række mennesker i Arbejdstilsynet til at sikre, at tilbagevenden efter Corona-krisen sker på betryggende vis.

Forslaget om en Corona-task-force i Arbejdstilsynet læses her:

 

Udvalgsspørgsmål til beskæftigelsesministeren
Spørger: Christian Juhl
Spørger skal fremgå
Frist: 20. august 2020
Minister: Beskæftigelsesministeren
Udvalg: BEU
Alm. del
Svaradr: christian.juhl@ft.dk

Antallet af smittede med corona-virus bliver ved med at stige på Danish Crown-slagteriet i Ringsted.
I løbet af weekenden er 17 nye ansatte blevet testet positive med corona-virus. Dermed er antallet af smittede fra slagteriet nu oppe på 79 personer i alt.
- Vi står i en alvorlig situation med nu 79 smittede medarbejdere, så vi har blikket stift rettet mod at få brudt smittekæderne, siger Per Laursen, produktionsdirektør på Danish Crown Pork. (Fagbladet 5. august 2020)

1. Er beskæftigelsesministeren enig i at forebyggelse af Coronasmitte bør være en del af det forebyggende arbejdsmiljøarbejde på virksomhederne ?
2. Hvad mener ministeren, at Danish Crown kunne have gjort for at undgå de mange smittede i Ringsted ?
3. Hvad mener ministeren at andre virksomheder med både danske og udenlandske arbejdere kan lære af den alvorlige forløb i Danish Crown ?
4. Hvilken rolle har eller kunne Arbejdstilsynet have spillet i det aktuelle forløb ?
5. Er ministeren stadig uenig i Enhedslisten i forslaget fra 16. juni 2020 om en række midlertidige ansættelser i Arbejdstilsynet for at hjælpe virksomhederne i gang efter Corona-krisen, med færrest mulige smittede ?

https://fagbladet3f.dk/artikel/79-nu-ramt-af-corona-smitte-paa-slagteri-i-ringsted

 

| Emneord: